Bemutatkozás

Az ECO-CINEMA vagy NATURA CINEMAQUA célja természettel való kapcsolatunk újra értelmezésé a modern kor technológia eszközeinek és a filmes világ szuggesztív és népszerű eszköztárának bevonásával. Olyan turisztikai komplexum mely a látogatókat teljesen egyedi, és egymástól eltérő tematikus világokba repíti. A helyszínek interaktívak, animátorok segítenek a látogatókat teljesen bevonni az élménybe. Az attrakció szervesen illeszkedik az őt körülvevő – önmagában is érdekfeszítő természeti környezetbe – ezzel olyan látogatókat is közel tud vonzani, akik egyébként nem érdeklődnének az ökoturizmus felé. Ennek a célnak alárendelve a fejlesztés legnagyobb területű egységén csak természetes anyagok felhasználásával kerülnek kialakításra installációk. A területen fészek-, odú-, házikó és fantáziadús formájú pihenőszigetek kerülnek kialakításra. A pihenőszigetek a természetes növényzetben kialakított ösvényszerű járatokon át közelíthetők meg.

A parkban területén csak természetes anyagok felhasználásával kerülnek kialakításra installációk. Az installációk szerkezete alapozást nem, maximum csak fúrt folkop- vagy ásott oszlop kapcsolatot igényel. A területen fantáziadús és kreatív gondolatokat serkentő pihenőszigetek kerültek kialakításra.

Az amerikai indián törzsek bemutatójában a vendégek megismerhetik az őslakos amerikai népek kultúráját és életmódját, valamint részesei lehetnek a törzsi hagyományoknak és szertartásoknak. Az afrikai törzsek területén izgalmas utazásban lehet részük, mely során felfedezhetik az afrikai kultúra gazdagságát és változatosságát, beleértve az évszázadokon átívelő hagyományokat és a természettel való szoros kapcsolatot.

Az indiai törzsek bemutatója lehetőséget ad a látogatóknak arra, hogy mélyebben megértsék az indiai kultúra és vallás sokszínűségét, valamint betekintést nyerjenek az ősi indiai életmódba és hagyományokba. A hun törzsek területén a látogatók részesei lehetnek a honfoglaló magyarok életének és kultúrájának, miközben felfedezik a hunok életét és harcos hagyományait.

Ezen bemutatók segítségével a látogatók nemcsak kulturális utazáson vehetnek részt, hanem megismerhetik és megbecsülhetik a világ különböző részein élő emberek életét és hagyományait, miközben mélyebb megértést és tiszteletet alakítanak ki a különböző kultúrák iránt. Ezáltal az ECO-CINEMA és NATURA CINEMAQUA nemcsak szórakoztató élményt nyújt, hanem hozzájárul a kulturális sokszínűség és a globális megértés előmozdításához is.